πιο πολύ με τρομάζει το γεγονός πως

δεν σας αγαπάει κανείς.



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"Εσενα δε σ'αγαπαει κανεις" απαντησε εκνευρισμενη η κυρια Πορκρουά. Ηταν εμφανως απογοητευμένη απ'την τροπη που πηρε η σχεση με τον πανακριβο παπαγαλο της. Οταν ηταν εφηβη και περιζητητη ειχε ως ονειρο ενα παπαγαλο στο σινιε design του δωματιου της, καπως σαν τον καθρεφτη της κακιας στη Χιονατη τον φανταζοταν.
Το μονο σιγουρο ειναι πως εξυπηρετουσαν την ιδια λειτουργια, καθε πρωι να της πλεκει εγκωμια κι αυτη να του πλεκει τις φτερουγες σε σχημα ανεμοπτερου. Η σχεση τους απογειωθηκε οταν ηταν πλεον η κυρια Πορκρουα στην καλυτερη ηλικια της κι ειχε οποιαδηποτε ειδος κρεατος επιθυμουσε,σε ποσοτητα και ποιοτητα που αντικατοπτριζαν την υψηλη κομψοτητα της. Καμια φορα της δενοταν και κομπος. Παντα ηταν εκει ο παπαγαλος για να ξεπλυνει με τη γλωσσα του τη γλιτσα της ιδιοτροπιας της. στις οχι κ τοσο γαληνιες στιγμες της.
Εκεινη τη νυχτα ομως η κυρια οργιστηκε τοσο μ'αυτο που ξεστομισε, που ουτε καν το σκεφτηκε. πηρε τον παπαγαλο τον εθαψε ζωντανο εξω στο πρωτο παρκο που βρηκε κι εψαχνε υστερα μανιασμενη σ'ολη την πολη να βρει μια αγγελια για κατοικιδια. οτιδηποτε κατοικιδιο. ας κανει κ μπεμπε,νιαουνιαου,κουαξκουαξ ή κ ντιπντιπ. "ενα γαμημενο κατοικιδιο" ψελλισε δαιμονισμενη. δε μπορω να καθομαι ετσι μονη μου θα μου στριψει. "οι στροφες δε μ'αρεσουν γιατι μου προσδιδουν ενα νοημα αβεβαιοτητας. ειμαι βεβαιη γι'αυτο" σκεφτηκε η κυρια Πορκρουα την στιγμη που ταν στην στροφη της Jacobz κι ολα πηγαν στραφι καθως της εστριψε στην στροφη της.

στο δυωρο βρηκε αγγελια για δυο ολοκαινουρια "μπετραξιους". "Ω Θεουλη μου, θα 'ταν υπεροχο να αντικαταστησω τον παπαγαλο μου με δυο μπετραξιους!"
αντεγραψε προσεκτικα σ'ενα χαρτι το τηλ.

Αλλα σκεφτηκε δεν θα τηλεφωνησει ως το πρωι γιατι "παντα σεβομαι τις ωρες κοινης ησυχιας".



"Οι ωρες κοινης ησυχιας ειναι ησυχες μονο για σας που δεν μπορειτε να φανταστειτε τι θα σας συμβει!ηρθε το τελος σου καριολα!" ουρλιαξε ο παπαγαλος αναγεννημενος κυριολεκτικα απ'την τεφρα,εκει που τον ειχε ξεγραψει ηδη απ'το μυαλο της η τρομαγμενη κυρια, κ πανετοιμος να παρει αιματηρη εκδικηση με ενα κοφτερο μαχαιρι να κοντοστεκεται ολως τυχαιως στη πιο σκοτεινη γωνια του δωματιου να κοντοστεκεται με το ενα ποδι στον τοιχο και να πεφτει και μια αστραπη.αστραπιαια σκηνη, θεαματικης προσβολης καποιας εγκεφαλικης γωνιας απο κακογουστα προβλεψιμες εξελιξεις σε χολυγουντιανες ταινιες.
τουλαχιστον μετα το χτυπημα ο παπαγαλος στην προκυρηξη του υπεγραψε ως:
Υπονομευοντας την κοινη ησυχια/ ανυσηχοι περιπλανητες.