Μία ιστορία αγάπης

Από μικρό παιδί ο Εσύ?, θυμάται να είναι κάπου στο περιβάλλον του. Κάπου δίπλα από 'κει που παίζει, στο σχολείο, σε αναμνήσεις, σε φωτογραφίες.

Σε εφηβική ηλικία, έχοντας συνειδητοποιήσει την ύπαρξη του, ο Εσύ? συνειδητοποίησε και την παρουσίας της.

Την είδε εκεί ψηλά να αγναντεύει καθώς ο αέρας χόρευε με τα μαλλιά της και χλώμιασε από την απότομη και έντονη ανταλλαγή ενέργειας.

Για μέρες ο Εσύ? την σκεφτόταν και όποτε τύχαινε να περνάει από τα μέρη της, έριχνε κλεφτές ματιές. Όχι τίποτα τρελές απαιτήσεις. Πιο πολύ ζητούσε κάτι σαν επιβεβαίωση ότι όλα είναι καλά.

Άρχισε να μαθαίνει για αυτήν όλο και περισσότερα πράματα. Όποιος ήταν φίλος της ή μιλούσε επαινετικά για αυτήν αυτομάτως γινόταν και δικός του φίλος. Οι εχθροί της, δικοί του εχθροί.

Ένα βράδυ, μετά από αρκετή σκέψη, ο Εσύ? έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιο του. Θα την έκλεβε, να τη βγάλει από τη μιζέρια που την περιτριγύριζε. Και έτσι και έκανε. Ξημέρωνε όταν περνούσαν τα όρια της πόλης.

Ο ήλιος -έχοντας κάνει πλέον την εμφάνισή του- την έλουζε. Έδειχνε άρρωστη και χλωμή και το στόμα της πλημμύριζε από λέξεις όπως λεφτά, ναρκωτικά, , ρατσισμός, καταστολή...

Ο Εσύ? αντέδρασε γελώντας νευρικά, γέλιο που γρήγορα μετατράπηκε σε σπαραχτικό κλάμα, με λυγμούς. Άλλαξε δέκα χρώματα, άρχισε να του κόβεται η αναπνοή. Έκανε εμετό.

Ο Εσύ? ήπιε μερικές γουλιές αλκοόλ για να καθαρίσει το στόμα του και με το υπόλοιπο την πότισε. Έπειτα την έβαλε φωτιά.



KAPSE TH SHMAIA
xypna se doulevoune sou lene paramythia
gia ithi kai axies auta den einai alithia
se vazoun na miseis opoion sou poun exthro sou
me dafnes kai times tha stepsoun to xamo sou
TO MONO POY ME NOIAZEI EINAI NA ZOUME EYTIXISMENOI
KAPSE TH SHMAIA
min tros o,ti plasaroun de tha vgei se kalo sou
protou pas na skotoseis skepsou ma to myalo sou
katholou den tous noiazei an ziseis i pethaneis
ma proypothesi einai mazi pollous na pareis


Αγάπη.. μίσος.. Οι Εσκιμώοι λένε πως το ίδιο είναι. Όπως και να 'χει, αφιερωμένο στους απανταχού τρόμπες που φουσκώνουν τις κούκλες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: