Με οδηγό καταπιεσμένα ένστικτα.


Μαζεύουμε αποτσίγαρα βιαστικών περαστικών. Στις στάσεις των λεωφορείων θα βρεις αρκετά. Πρέπει όμως να προλάβεις τους πρώτους πρωινούς οδοκαθαριστές πριν τα χώσουν στους κάδους απορριμάτων ή τα κρύψουν στους υπονόμους με τις ξεμαλλιασμένες σκούπες τους. Καλύτερα να είσαι προσεκτικός αφού οπλοφορούν και δε δέχονται αντιδράσεις ή παρεμβολές κατά το "ιερό" -όπως το αποκαλούν- έργο τους. Πλέον η καθαριότητα δεν είναι μισή αρχοντιά αλλά ολόκληρη. Και τα σκυλιά λυτά.


Μερικές φορές, που τυχαίνει να βρέχει και το νερό ξεπλένει τα πάντα, ψάχνουμε τα δέντρα των πάρκων μήπως και βρούμε κανένα φρούτο. Βατόμουρα, μανταρίνια, πορτοκάλια, τέτοια πράματα. Αλλά τι να το κάνεις, ο εθισμός μας ζητάει άλλη τροφή, με περισσότερες χημείες. Άσε που πρέπει ακόμα και για αυτά τα ψίχουλα φρούτων να παλέψεις με την όξινη βροχή πριν τα αφήσει μισά. Οι περισσότεροι λένε δεν αξίζει. Έτσι, ψάχνουν ένα στεγνό μέρος να προφυλαχθούν.


Αν βρεις θέση σε λεωφορείο, να ξέρεις είσαι πολύ τυχερός. Κυρίως γιατί τα περισσότερα "111 εκτός λειτουργίας" είναι σχεδόν πάντα γεμάτα. Απίστευτη αίσθηση οικογενειακής γαλήνης και ζεστασιάς. Μόνο οι πόρτες ίσως σε τρομάξουν λίγο, επειδή ανοίγουν σε ανύποπτες στιγμές επιτρέποντας το κρύο να εισέλθει και επειδή όταν θες να βγεις , ο οδηγός σκαρφίζεται κάποια δικαιολογία, συνήθως "111 δε λειτουργούν". Α, και τα παράθυρα είναι τρομακτικά. Κυρίως λόγω της απουσίας τους.


Τα σπίτια τα σφράγισαν, να μη μυρίζει η πόλη πια μικροαστούς. Αλλά και πάλι δε περιορίστηκαν σε ικανοποιητικό βαθμό αφού δημιούργησαν μία αποπνικτική ατμόσφαιρα. Παντού καπνός. Φταίνε αυτά τα αρούρια που σπρώχνουν παράνομα κουβανέζικα πούρα από την κίνα.


Ακούγεται πως κάποιος άνθρωπος ελευθέρωσε ένα ξόρκι ονόματι "ο δαρβίνος δεν είχε δίκιο" και η φύση απάντησε με καθρεφτάκι, ξεγυμνώνοντας την ανθρώπινη φυλή από τη λογική. Αντιστράφηκαν οι ρόλοι, αλλά και πάλι όλοι αυτοσχεδιάζουν.


Για αυτό σου λέω, πάνε σχολείο να μάθεις γράμματα, να φύγεις από εδώ..

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Για να το λες εσύ,έτσι θα είναι...